Hoppa till sidans innehåll

Samarbeta med oss


Bli samarbetspartner med Kungliga Flottans IF och Karlskrona Handboll


Vi är en ideell förening med drygt 500 aktiva, som satsar både på elit och bredd i både dam- och herrlag, såväl som pojk- och flicklag.

Våren 2013 bildades Karlskrona handboll, en renodlad ungdomsförening under Flottans IF:s órganisation. Ungdomarna och ledarna kom från de tre handbollsföreningar som då hade ungdomsverksamhet, Hästö IF, Flottans IF och IFK Karlskrona. Under flera år hade antalet aktiva ungdomar som spelade handboll stadigt sjunkit och ledarna kämpade för att få ihop lag med inte alltför stor åldersskillnad i. Ingen förening hade lag i alla åldersklasser och ingen förening var stark på både tjej- och killsidan. Så gott som samtliga ledare var överens om att en förändring måste till.

 

När föreningen bildades var vi drygt 300 ungdomar som spelade handboll och ett 40-tal ledare. Nu, 2017 när föreningen går in på sin femte säsong har siffrorna förändrats. Idag (2017-11-29) räknar föreningen 525 tjejer och killar och närmare 80 ledare. Enbart i handbollsskolorna och handbollsleken har vi 19 ledare. Lika viktigt är att den nedåtgående trenden med antalet spelare vi såg under flera år nu är bruten, och det rejält. Ju fler som håller på med världens roligast idrott, desto bättre. Vi är nu sydöstra Sveriges största handbollsklubb. På vägen dit har vi dessutom haft kul och skapat en massa roliga arrangemang för våra ungdomar. Tobbes handbollscamp, ledda av landslagets lagkapten Tobias Karlsson, årlig skolhandbollsturnering för låg- och mellanstadie, handbollsgala och handbollsavslutning tillsammans med HIF Karlskronas elitseriespelare (som också är mycket goda föredömen), beachhandbollsturnering på sommaren och mycket mera. Listan kan göras lång.

Klubben fortsätter växa och så gör intresset för handbollen. Inte minst beror det på framgångarna i elitserien för vår samarbetsförening, HIF Karlskrona. Det samarbetet fortsätter och utvecklas för varje år, som exempelvis att varje ungdomslag har en fadder som besöker laget -mycket uppskattat. Snart är det dags för nästa skolturnering, som vanligt i samarbete med Aspero idrottsgymnasium- Även i år 2015 slår vi rekord i deltagare, 68 lag ifrån 13 grundskolor!

Nog kan vi tillåta oss att känna stolthet för det vi tillsammans åstadkommit, stort tack till all er barn, ungdomar, föräldrar, ledare och andra volontärer som gör det möjligt för oss att uppfylla vår verksamhetsidé.
Så många som möjligt, så länge som möjligt, så roligt som möjligt!

 

 Idag jobbar mellan 500 000 - 600 000 människor ideellt för idrotten i Sverige. Allt detta frivilliga arbete gör det möjligt för väldigt många barn och ungdomar i vårt samhälle att få utöva en idrott, samtidigt som de utvecklas som människor i en social gemenskap
där de på ett naturligt sätt bl.a. lär sig om hur laget och det egna jaget fungerar, hur man visar respekt för sig själv, med- och motspelare, att klara med- och motgång, mm. Värdet av dessa ideella insatser har bedömts uppgå till ca 15 miljarder kronor - en ansenlig summa, och en ovärderlig frivillig samhällsinsats i tider då stat- och
kommun har begränsade resurser att fördela till dylika verksamheter.
Vi vänder oss till Dig som företagare för att hitta en väg till samarbete med mervärde för båda sidor.


Vi  använder sponsorpengarna till att...


ge barn och ungdomar en meningsfull och aktiv fritid
hålla nere avgifterna för de aktiva
utveckla kunniga och duktiga ledare
bra och ändamålsenlig träningsutrustning
förbättra och utveckla vår anläggning
skapa gemenskap och engagemang kring vår förening
skapa bra förutsättningar för vår idrott - handbollen - i Karlskrona
påverka och utveckla samhällsbilden i en positiv riktning
ge ungdomar en möjlighet till en elitsatsning i hemmiljö


Välkommen som samarbetspartner!

Uppdaterad: 24 AUG 2018 10:10 Skribent: Magnus Lindström

följoss

KONTAKT

 

Postadress:
Kungliga Flottans IF - Handboll
Björkholmskajen 3
37136 Karlskrona

Besöksadress:
Björkholmskajen 3
37136 Karlskrona

Kontakt:
Tel: 0455311552
Fax: 0455311552
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra samarbetspartners & sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer om våra samarbetsavtal och samarbeta med oss